Conf.dr. Adrian Tase: „Variola maimuţei este improbabil să creeze o pandemie“

În ultimele zile au apărut tot mai multe informaţii despre variola maimuţei, la nivel mondial fiind confirmate mai multe cazuri. Acest virus a ajuns şi pe „Bătrânul Continent“ fiind confirmate mai multe cazuri în Spania sau Marea Britanie. Renumitul medic cardiolog, Adrian Tase atrage atenţia asupra faptului că acest virus este foarte puţin probabil să provoace o nouă pandemie.
„Pandemia Corona este distribuită inegal. În prosperii ani 2020 şi 2021, ţara noastră a înregistrat un exces de morţi prin Covid de 20%, alături de Polonia cu 19%, Chile cu 17%, Cehia cu 16%, SUA cu 15%. La polul opus, Australia, China şi Japonia raportează valori subnormale de mortalitate.
Un psihopat hispanoamerican înarmat a ucis 19 elevi şi 2 profesori într-o şcoală elementară rurală din Texas. Confruntarea cu ofiţerul de pază înarmat şi doi poliţişti a durat circa o oră. Într-o emisiune recentă vorbeam despre un eveniment similar, dar care avea la bază frustrări de ordin rasial. Ce măsuri ar trebui luate? După masacrul cu 51 de victime de la Christchurch din 2019, Noua Zeelandă a interzis armele semiautomate. Poate că şi romanul „How to Murder Your Husband“, lansat recent, are o influenţă nefastă în societăţile care au liber la arme.
O veste bună pentru tele-muncă. Oamenii de ştiinţă au pus la punct sistemul de transmitere a unor cantităţi imense de informaţie la mare distanţă – reţeaua viitorului.
Pe frontul de est, luptele se desfăşoară pe o fâşie de 100 km, dar sunt aprige. Oraşele sunt fără apă şi electricitate, rezidenţii sunt duşi în corturi, pentru a fi la adăpost de brutalele confruntări urbane. Federaţia Rusă mai foloseşte înfometarea globală ca o armă, deocamdată ca şantaj.
Călătorie periculoasă pentru o viaţă mai bună. 66 de migranţi africani plecaţi în bărci din Tunisia cu destinaţia Italia, s-au scufundat în mijlocul unei furtuni din Marea Mediterană. Anul acesta au sosit în Italia aproape 18.000 de migranţi, faţă de 14.000 din perioada similară a anului trecut.
După ce a pierdut contactul economic cu India, Vietnam, Indonezia, Thailanda, şi alte ţări din zona Asia-Pacific, China semnează un tratat cu 10 naţiuni insulare din Pacific în încercarea de a-şi extinde influenţa în zonă.
România va fi prima ţară din lume care implementează micile reactoare modulare ca sursă de energie.
Scenariul în care China ar ataca Taiwanul este diferit de invazia din vecinătatea noastră. Acolo aprovizionarea cu arme ar fi mai dificilă, dar se pare că oficialii chinezi sunt mai interesaţi de integrarea economiei lor în cea globală decât de un câştig teritorial minor“, a punctat medicul cardiolog, Adrian Tase.

Advertisement

Lasă un răspuns