Veşti bune pentru șoferi înainte de weekend s-au ieftinit carburanţii la pompă !

Carburanții auto s-au ieftinit ușor azi, doar motorina însă, după precedenta ieftinire care a avut loc week-end-ul trecut, doar pentru benzină.
Preţ motorină şi benzină 23 iunie 2022. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de economica.net în acest an, afișa azi, 23 iunie, un preț al benzinei standard de 8,62 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 9,18 lei/litrul.
Așadar, avem o ușoară ieftinire, de trei bani pe litru, doar la motorină, operată de Petrom, liderul pieței carburanților din România. Prețul benzinei a rămas nemodificat. Prețurile au fost modificate, ultima oară, în data de 18 iunie, atunci când benzina s-a iefttinit cu patru bani pe litru.
Cel mai probabil, ieftinirea de joi, ca și cea de la finalul săptămânii trecute, care vin după multe luni de scumpiri, a fost operată pe fondul unei ușoare calmări a cotațiilor produselor petroliere.
Ieri, cotațiile Platt’s Med, de referință pentru zona noastră, erau de 1.356 dolari/tonă pentru benzină și 1.359 dolari/tonă pentru motorină. Acum două săptămâni, cotațiile pentru benzină ajunseseră la 1.448 dolari pe tonă, iar cele la motorină la 1.370 de dolari pe tonă.

Lasă un răspuns