China, pas important spre relaxarea restricţiilor legate de Covid!

China a redus marţi perioada de carantină pentru călătorii veniţi din străinătate, un pas important către relaxarea restricţiilor legate de Covid-19, în vigoare de mai bine de doi ani.

Călătorii din străinătate vor fi obligaţi să stea în carantină doar într-o unitate centralizată, cum ar fi un hotel, timp de şapte zile de la sosirea în China continentală, a anunţat marţi Comisia Naţională de Sănătate.

Călătorii vor mai sta încă trei zile acasă, înainte de a putea ieşi, a spus comisia. Anterior, persoanele venite din străinătate în China trebuiau de obicei să petreacă 14 până la 21 de zile în carantină centralizată, în funcţie de oraşul de intrare şi de destinaţia din ţară.

Anunţul de marţi a mai spus că, în China, contactele apropiate ale cazurilor confirmate de Covid ar trebui, de asemenea, să petreacă doar şapte zile în carantină centralizată, urmate de trei zile de monitorizare a sănătăţii acasă.

Anterior, cerinţele de izolare legate de Covid durau cel puţin 14 zile.

China continentală a raportat luni un caz confirmat de Covid-19.

În ultimele luni, unele oraşe au început să reducă durata izolării obligatorii.

La începutul lunii, Beijingul impunea 10 zile în carantină centralizată şi şapte zile acasă, în scădere de la 14 zile de carantină centralizată.

China a început să-şi înăsprească controlul la graniţe la sfârşitul lunii martie 2020, după ce Covid-19 a început să fie ţinut sub control la nivel intern, în timp ce se răspândea rapid în străinătate.

Covid-19 a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, în oraşul chinez Wuhan.

Lasă un răspuns