Un pompier din Argeş este eroul zilei

Plutonierul major Marius Cristinel Ilă este eroul zilei. Pompierul, deşi se afla în timpul său liber a făcut toate eforturile pentru a stinge un incendiu care a cuprins o casă în comuna argeşeană Ţiţeşti. Întregul episod s-a petrecut marţi. “Un incendiu violent a izbucnit, în după-amiaza zilei de 25 iulie 2022, la o anexă gospodărească, care s-a extins cu repeziciune şi la acoperişul locuinţei, aflate în localitatea ?iţeşti.

Înâmplarea a făcut ca un vecin să cunoască faptul că Marius, colegul nostru, este pompier şi l-a alertat cu privire la producerea incidentului.

Imediat după ce a anunţat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, deşi se afla în timpul liber, a plecat în fugă pentru a sări în ajutor.

În cel mai scurt timp posibil a ajuns la locul evenimentului şi a lucrat cot la cot cu colegii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Mioveni, pentru a ajuta la limitarea cât mai rapidă a flăcărilor ameninţătoare.

În momentele în care colegii întindeau furtunurile, deoarece ştia că în astfel de situaţii orice secundă contează, Marius, alături de alţi oameni de bine, s-a folosit de o găleata cu ajutorul căreia aducea apă dintr-un recipient şi o folosea pentru a ţine flăcările sub control.

Ca orice pompier responsabil, a dat dovadă că nu este salvator doar la serviciu, ci chiar şi în timpul liber. Acesta a demonstrat, încă o dată, că pompierii sunt oameni în slujba semenilor şi în orice moment este nevoie, sunt alături de cei aflaţi în dificultate.

Plutonierul major Ilă Marius Cristinel face parte din familia ISU Argeş din anul 2006, iar cu acest prilej îl felicităm şi îi mulţumim atât pentru gestul său eroic din acea zi, cât şi pentru exemplul pe care l-a dat comunităţii”, transmit reprezentanţii ISU Argeş.

Lasă un răspuns