Festivalul Naţional „Brâul de la Boteni“ a ajuns la ediţia a 25-a

Duminică a fost multă distracţie în comuna Boteni. Oamenii s-au bucurat din plin de organizarea evenimentului Festivalul Naţional “Brâul de la Boteni”, manifestare care a ajuns la un sfert de secol de existenţă. A fost atmosferă de mare sărbătoare, alături de primarul Vasile Leau, fiind în mijlocul locuitorilor comunei Boteni şi alţi lideri politici din Argeş. Ne referim în primul rând la preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, alături de acesta aflându-se şi vicepreşedintele Marius Nicolaescu, deputaţii PSD de Argeş, Remus Mihalcea şi Nicolae Pavelescu, dar şi senatorul Cristina Stocheci.  Pe scenă au urcat ansambluri folclorice reprezentative din Argeş, dar şi din alte judeţe ale ţării, cu toţii oferind momente de neuitat locuitorilor acestei frumoase comune.

Vasile Leau, primarul comunei Boteni: “Brâul este şi va rămâne veşnic pentru că reprezintă brand-ul cetăţenilor”

Festivalul Naţional “Brâul de la Boteni” a ajuns la ediţia a XXV-a, denumire sub care se desfăşoară manifestările menite să marcheze identitatea culturală a comunei.  În acest context s-au reunit ansambluri folclorice reprezentative din Argeş, dar şi din alte judeţe ale ţării, care au urcat pe scenă în faţa a sute de localnici şi vizitatori. “Este o zi frumoasă, chiar dacă a plouat. La Boteni, cultura încă persistă. Brâul este şi va rămâne veşnic pentru că reprezintă brand-ul cetăţenilor. Căutăm împreună cu ?coala Populară de Arte cât mai mulţi tineri să înveţe să joace Brâul de la Boteni.”, a declarat edilul localităţii, Vasile Leau.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş i-a oferit primarului comunei Boteni, Trofeul Argeşului

La ceas de sărbătoare, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a fost alături de cetăţenii comunei Boteni, oferind, cu acest prilej, Trofeul Argeşului primarului Vasile Leau, ca reprezentant al comunităţii, pentru conservarea şi promovarea tradiţiilor muscelene.

“Domnule primar, la cât mai multe ediţii, la cât mai multe mandate pentru dumneavostră în fruntea aceste comunităţi pentru că meritaţi cu prisosinţă să fiţi reprezentantul numărul 1 al acestei comunităţi excepţionale.”, a declarat preşedintele C.J. Argeş, Ion Mînzînă.  “Pentru mine e o mare bucurie că am venit aici din două motive. În primul rând, dintr-o veche prietenie cu primarul acestei localităţi, o prietenie bazată pe nişte principii şi în al doilea rând, mulţi oameni de aici au fost sau sunt salariaţi ai Dacia şi-am lucrat împreună foarte bine cu ei”, a declarat Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeş.

“Îl felicit pe domnul primar şi întrega comunitate pentru că au depus efortul ca în fiecare an să se sărbătorească acest festival, iar asta înseamnă că apreciază tradiţiile şi folclorul românesc”, a declarat senatorul Cristina Stocheci.

Ansamblul folcloric “Argeşelul”, o mândrie a comunităţii care dăinuie şi se păstrează din generaţie în generaţie

De-a lungul anilor, manifestarea de la Boteni a început să devină un reper important în cadrul manifestărilor tradiţionale din Argeş şi din ţară.  Ansamblul folcloric “Argeşelul”, reprezintă o mândrie a comunităţii care dăninuie şi se păstrează din generaţie în generaţie.

Diplome de fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi pentru persoanele care au împlinit 90 de ani de viaţă

Manifestările dedicate Zilei Comunei Boteni au continuat cu decernarea diplomelor de fidelitate pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi pentru persoanele care au împlinit 90 de ani de viaţă.

Grătarele au sfârâit, iar bucatele au satisfăcut papilele gustive ale pofticiosilor. Vremea ploioasă si instabilă nu i-a oprit pe oameni să se bucure de atmosfera de sărbătoare.

Mesaj pentru cetăţenii comunei Boteni

Edilul comunei Boteni, Vasile Leau a transmis comunităţii un mesaj de încredere şi de apreciere pentru toată suţinerea cetăţenilor.

“Eu când am preluat în 2004, am avut ca obiectiv pricipal să dezvolt infrastructura şcolară căci fără carte nu ajungi nicăieri. Ne mândrim cu o infrastructură şcolară foarte bună, cum ar fi grădiniţa şcolară cu program prelungit, ?coala “Petre ?uţea”, teren de sport multifunţional, sală de sport, în plus, avem în derulare un proiect, o sală de sport cu 102 locuri, iar eu mă voi ocupa în continuare ca aceşti copii din Boteni să aibă toate condiţiile pentru a se distra. Vreau să-i asigur pe cetăţenii localităţii că eu cât voi fi şi cât mă vor alege n-o să-i dezamăgesc niciodată pentru că în cele cinci mandate am învăţat cu ce se mînâncă această politică, dacă putem să-i zicem aşa. Avem multe proiecte de derulat, iar unul din ele este legat de marea asfaltare care cuprinde 10,7 kilometri de asfalt, proiect care se va derula începând cu acest an şi sperăm ca în 30 de zile să începem deja lucrarea.”, a declarat Vasile Leau, primarul comunei Boteni.

Lasă un răspuns