Cresc salariile cu 50% în România! Intră în vigoare în august. Se dă lege la nivel național

Cresc salariile cu 50% în România! O nouă măsură pregătită de Guvern urmează să intre în vigoare chiar de luna aceasta, practic chiar de săptămâna viitoare. Se dă lege la nivel național zilele următoare.

Vești bune pentru bugetari, căci despre salariile lor este vorba, după ce veniturile acestora vor crește, până la urmă, din august, după ce proiectul care prevedea majorări și cu 50% a fost modificat recent.

Cresc salariile cu 50% în România. Intră în vigoare în august. Se dă lege la nivel național

Astfel, în următoarele zile, toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile din grilele prevăzute pentru 2022 vor beneficia de o serie de majorări salariale, conform unui proiect de ordonanță pus în dezbatere publică la Ministerul Muncii încă de miercuri seară. Totuși, trebuie precizat că acest proiect este o variantă actualizată a unuia publicat în dezbatere la începutul lunii, unde erau prevăzute mult mai multe creșteri salariale pentru bugetari, unele și de 50%.

Practic, noua formă a proiectului de OUG, cu modificări la salarizarea bugetară vine să acorde majorări pentru toți bugetarii care n-au ajuns încă la salariile din grilele Legii salarizării bugetare stabilite pentru 2022, adică o pătrime din diferența dintre salariul din grilă şi salariul actual.

Lasă un răspuns