Ofițer din Corpul de control al MAI trimis în judecată de DNA pentru șpăgi infime

DNA a anunţat joi că a trimis în judecată un ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce a primit suma de 15.000 lei de la o persoană în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de probleme judiciare.

Potrivit unui comunicat al DNA remis AGERPRES, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al MAI, Daniel Ciprian Asanache-Damian ar fi pretins, în perioada aprilie – 2 august, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei.

În schimbul banilor, ofiţerul a lăsat să se creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum şi ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane. Pe 3 august, poliţistul a fost prins de DNA în timp ce primea de la persoana respectivă suma de 15.000 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv în cazul ofiţerului de poliţie.

Lasă un răspuns