Nenorocirea care va lovi omenirea! Lumea trebuie să se pregătească

Oamenii de știință anticipează o serie de scenarii devastatoare, în cazul în care schimbările climatice nu vor fi ținute sub control. O modalitate prin care schimbările climatice ar putea declanșa un colaps social ar fi prin crearea insecurității alimentare.

Rezultatele catastrofale ale schimbărilor climatice, inclusiv dispariția omenirii, nu sunt luate în serios suficient de mult de către oamenii de știință, arată un nou studiu. Autorii celui mai recent studiu susțin că lumea trebuie să înceapă să se pregătească pentru posibilitatea a ceea ce ei consideră a fi „ultima etapă climatică”.

Când vine vorba de schimbările climatice, oamenii de știință spun că este nevoie de mai multe cercetări cu privire la ceea ce se va întâmpla, dacă se depășesc pragurile catastrofale de încălzire globală. În plus, cercetătorii se întreabă cum ar putea arăta un eveniment de extincție umană în ceea ce privește schimbările climatice, potrivit Cosmosmagazine.

Potrivit acestei noi analize, cele mai cunoscute încercări de a înțelege sau de a aborda în mod direct modul în care schimbările climatice ar putea duce la o catastrofă globală au venit din cărți cunoscute, cum ar fi ”The Uninhabitable Earth”, nu din cercetările științifice de masă.

Va pune o povară imensă asupra economiilor globale

În ultimii ani, oamenii de știință din domeniul climei au studiat mai des impactul încălzirii cu aproximativ 1,5 °C sau 2 °C peste temperaturile observate în 1850, înainte de începerea industrializării globale.

Noul studiu arată că menținerea temperaturilor apropiate de aceste niveluri, în acest secol, va pune o povară imensă asupra economiilor globale, dar nu va însemna sfârșitul omenirii. Nouă lucrare spune, de asemenea, că nu a fost acordată atenție suficientă rezultatelor extreme ale schimbărilor climatice.

Lasă un răspuns