S-a anunțat victoria Ucrainei! Este vestea aşteptată de lumea întreagă!

Politologul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA București, a făcut câteva precizări cu privire la situația războiului dintre Rusia și Ucraina, care a început pe 24 februarie 2022.

În cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, care are loc săptămânal pe DefenseRomania, decanul facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, referindu-se la situația războiului din Ucraina, acesta a evidențiat faptul că, din punct de vedere militar, Rusia nu mai poate câștiga războiul din Ucraina.

Pîrvulescu: Rusia folosește teroarea economică, dar și psihologică!

În acest context, „terorismul economic și energetic” la care Rusia a ajuns în ultima perioadă reprezintă o ultimă șansă a autorităților de la Moscova să fisureze unitatea Occidentului în speranța că venirea iernii va împinge lumea occidentală către o soluție politică în cee ce privește conflictul din Ucraina.

„Încă din martie-aprilie a devenit evident că Rusia nu va câștiga acest război. Cel puțin nu partea militară a lui. Pentru că suntem în momentul de față în plină desfășurare a războiului psihologic, a războiului economic. Iarna nu a început, iar Rusia speră ca iarna să îngenuncheze Uniunea Europeană, Ucraina și Republica Moldova. Speră ca terorismul economic și energetic pe care îl folosește să dea rezultate.

Chiar dacă multe state se feresc să recunoască acest lucru, Rusia este un stat terorist care folosește teroarea pe câmpul de luptă. Crimele de război sunt o evidență. Rusia folosește teroarea economică, dar și psihologică. Teoriile conspiraționiste pe care de atât de multă vreme le-au aruncat pe rețelele de socializare au prins în toate societățile noastre”, a explicat Cristian Pîrvulescu pentru DefenseRomania.

Advertisement

Lasă un răspuns