Vremea azi, 8 decembrie. Ceață și înnorări persistente pe parcursul zilei. Ce temperaturi se anunță

Astăzi avem vreme închisă. În jumătatea vestică plouă slab sau burnițează, în Bucovina și la munte cade lapoviță și se formează polei, iar în sudul și în estul țării avem ceață persistentă.

Maximele pleacă de la 2,3 grade în Moldova și ating 11 grade la malul marii.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem condiții de ceață dimineața și înnorări persistente mai târziu, dar precipitațiile apar mai ales pe timpul nopții. Temperaturile se mențin la valori ridicate pentru data din calendar și ating 11 grade pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează tot o zi neplăcută. Cerul rămâne acoperit, e posibil să apară ceața, iar maximele, la fel ca ieri, ajung pe la 8 grade.

Nici în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina nu vedem soarele. Ceața de dimineață persistă în cea mai mare parte a zilei, iar, trecător, va fi lapoviță și se poate forma polei. La noapte precipitațiile cuprind toată provincia.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim tot atmosfera mohorâtă: vor fi înnorări, ploi slabe sau burniță și până la 7 grade la orele prânzului.

Și în ținuturile vestice avem vreme închisă: în zonele mai joase picura trecător sau burnițează, dar în Carpații Occidentali va fi lapoviță și nu e exclus să se formeze polei. Temperaturile ajung la 9 grade în sudul Banatului, pe la Reșița.

În Transilvania, precipitațiile apar mai ales pe partea vestică și la munte, dar la noapte se extind în toată provincia. În zonele mai înalte cade lapovița, vântul are intensificări la altitudini mari, iar maximele ating 8 grade pe la Sfantu Gheorghe.

În Oltenia găsim tot atmosfera neplăcută, condiții de ceață dimineața și câteva reprize de ploi slabe sau burniță mai târziu. La munte apar precipitații mixte, iar temperaturile mai cresc puțin față de ziua trecută.

În ținuturile sudice avem ceata persistenta în multe zone. Soarele nu apare deloc, iar la noapte o să burnițeze, pe spatii mici. Vremea rămâne calda și, după prânz, se vor înregistra 8 grade.

Lasă un răspuns