Brazi infestați cu ploșnițe! Românii trebuie să fie foarte atenți când îi achiziționează

Mai multe persoane care au cumpărat brazi naturali pentru Crăciun au fost nevoite să îi scoată din case pentru că erau infestați cu ploșnițe.

Românii care au achiziționat brazi naturali de Crăciun în 2022 s-au lovit de o problemă care le-ar purea da viața peste cap. Nici nu au apucat să se bucure bine de frumusețea bradului împodobit, constatând rapid că, odată cu acesta, au adus în casă și insecte.

Foarte multe incidente s-au petrecut după ce oamenii au cumpărat brazi din diferite centre comerciale și, ajunși acasă, au constatat că se confruntă cu o adevărată problemă. Pe lângă banii irosiți, musafirii nepostiți se instalează cu ușurință în casă și e foarte greu să îi faci să plece.

Ploșnițele sunt active în timpul nopții, iar de cele mai multe ori mușcă oamenii în timp ce dorm. Acestea străpung pielea și extrag sânge pentru un interval de timp de trei până la 10 minute. Mușcăturile nu sunt dureorase, dar după un timp apar mâncărimile. Ploșnițele mușcă în orice zonă expusă a corpului în timpul somnului.

Dacă apar pete de sânge pe așternuturile patului sau un miros de mucegai este posibil ca insectele să se fi instalat deja în locuință.

Cum scapi de ploșnițe

În primul rând, este nevoie de foarte multă răbdare. Pentru început trebuie să curățați fiecare lucru din casă, de la salteaua de pat, perdele, fețe de masă, jucării de pluș sau pantofi. Trebuie să aspirați foarte des patu și zona din jurul acestuia, sacul aspiratorului fiind aruncat la gunoi în afara casei. Aceste insecte pot trăi până la un an fără sp se hrănească. Pentru o curățenie eficientă, în acest caz, este recomandat să chemați cât mai repede o firmă de curățenie.

Advertisement

Lasă un răspuns