Zelenski, afirmație surprinzătoare la Davos: „Nu sunt pe deplin sigur că Putin este încă în viață”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că nu este complet sigur că omologul său rus Vladimir Putin este încă în viață.

În timpul unui discurs video susținut în Forumului Economic Mondial de la Davos (Elveția), liderul ucrainean Volodimir Zelenski a suprins în momentul în care a afirmat că nu este sigur dacă Vladimir Putin trăiește.

Nu prea înțeleg cu cine să vorbesc și despre ce. Nu sunt sigur că președintele rus care apare uneori în fața unei `chromakey` într-un studio (fundal verde de studio care permite amplasarea personajului în orice imagine – n.r.) este, de fapt, cel adevărat. Nu prea înțeleg dacă este în viață sau dacă el ia decizii, sau oricine altcineva ia decizii acolo. Ce grup de oameni ar putea lua orice decizie în Rusia? Nu am acest tip de informații”, a transmis Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

Nu prea înțeleg cum poți să promiți un lucru liderilor europeni, iar a doua zi să lansezi o invazie la scară largă a unei țări. Pur și simplu nu prea înțeleg cu cine avem de-a face. Când spunem ‘negocieri de pace’, nu prea înțeleg cu cine ar trebui să negociem”, a continuat președintele Ucrainei.

Zelenski: „Există martori care atestă faptul că suntem în viață”

Apoi, Zelenski și-a orientat atenția către liderii mondiali prezenți la Davos: „Știți exact cine sunt eu, iar eu știu exact cine sunteți dumneavoastră. Există martori care atestă faptul că suntem în viață. Și chiar dacă vorbim despre lucruri diferite, putem ajunge la un consens”.

Mi se pare că Rusia ar trebui mai întâi să găsească pe ‘cineva’ și apoi să sugereze ‘ceva’ (Zelenski referindu-se, probabil, la faptul că Putin ar trebui să iasă în față și să accepte condițiile Ucrainei pentru a pune capăt războiului – n.r.)”, a mai susținut șeful de stat.

Președintele Zelenski a subliniat că Ucraina a făcut totul pentru a-și elibera teritoriile ocupate prin diplomație, iar negocierile de pace nu reprezintă încă pacea în sine.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura