Vremea azi, 23 ianuarie. Se răceşte în sudul şi estul ţării, dar în celelate regiuni o să fie mult mai cald decât ar trebui

Vremea se răceşte luni în sudul şi estul ţării, dar în celelate regiuni o să fie mult mai cald decât ar trebui. Maximele pleacă de la 2 grade în ţinuturile estice şi pot atinge 16 grade în Dalurile de Vest.

O să plouă în Banat şi Oltenia, iar prin Moldova o să cadă lapoviţă.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici găsim atmosfera închisă, burniţă în unele zone şi un vânt destul de insistent. Temperaturile scad accentuat. Ieri au fost 15 grade în Călăraşi, astăzi vor fi cel mult 5 grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face frig. De fapt ajungem la normal cu temperaturile şi o să avem 3…4 grade pe la amiază. O să picure trecător, s-ar putea să cadă şi lapoviţă, iar pe timpul nopţii o să fie risc de polei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina trecem la vreme de iarnă. O să avem o zi mohorâtă, cu lapoviţă, poate şi câţiva fulgi de zăpadă şi 2…3 grade pe la prânz. Dimineaţă sunt condiţii de ceaţă, iar la noapte temperaturile coboară uşor sub pragul îngheţului şi este posibil să se formeze polei.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi plăcută, destul de însorită. Pe aici se face mult mai caldă decât ar fi normal şi temperaturile urcă până la 14, poate 16 grade.

Vreme foarte caldă găsim şi în vestul României. Maximele ajung la 12…13 grade, iar în zona deluroasă se pot atinge 16 grade. În Banat mai vin ceva ploi, care la noapte se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare. Vântul o să bată cu putere în sudul Banatului, mai ales în zona montană de aici.

În Transilvania găsim vreme destul de bună, un pic de ceaţă dimineaţă şi soare cu nori mai târziu. Temperaturile se menţin peste limitele normale şi ajung la 12 grade în vestul provinciei. Se răceşte însă după lăsarea nopţii şi vor fi minus 7 grade în depresiuni.

În Oltenia se anunţă o zi mai rece decât duminică, cu maximele 6..7 grade- dar şi acestea sunt valori puţin mai ridicate decât în mod obişnuit. O să mai plouă din când în când, vântul rămâne activ, iar la noapte o cadă lapoviţă şi chiar ninsoare.

Temperaturile scad şi în sudul României. O să avem o zi cam mohorâtă, cu vânt alert şi condiţii de burniţă în unele zone. În Lunca Dunării se arată puţin şi soarele, dar maximele nu mai trec de 6…7 grade.

Lasă un răspuns