Ambasadorul Franţei în România, vizită la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni

Ambasadorul Franţei s-a aflat ieri la Mioveni, deplasându-se la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.

“Am avut onoarea şi plăcerea de a o întâlni pe doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, cu ocazia vizitei pe care Excelenţa Sa a avut-o la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Subiectul central al întâlnirii s-a axat de dezvoltarea învăţământului tehnic dual şi al parteneriatului deja existent la nivel local între Automobile Dacia, administraţia locală, Inspectoratul Şcolar Judeţean, mediul economic şi universitar, proiect care ne dorim să se transforme într-un veritabil centru de formare şi perfecţionare, prin realizarea unui campus integrat ultra modern la Mioveni.

Odată cu realizarea acestui campus la care vor contribui cei 16 parteneri care s-au alăturat consorţiului de dezvoltare, aici ar urma să se specializeze în domenii tehnice, într-un singur ciclu, un număr de 200 de elevi şi 100 de studenţi.

La întâlnire au participat Dumitru Tudosoiu – inspectorul general al ISJ Arges, Christophe Carton – expert responsabil de cooperare educaţională în domeniul învăţământului tehnic şi profesional, Denisa Olteanu – consilier la Ministerul Educaţiei – Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Cristian Nevzoreanu – Director Executiv Afaceri Publice şi Comunicare, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel – Director centru suport pentru învăţământ dual din cadrul Universităţii Piteşti, precum şi conducerea Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.

În urma vizitei de la Mioveni, Excelenţa Sa Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România a rămas impresionată, decalarându-se o susţinătoare a acestui proiect educational, având în vedere faptul că grupul Dacia-Renaul beneficiază în România de un lant complet de servicii, de la cercetare, construcţie, până la comercializare şi service, domenii în care forţa de muncă specializată este vitală”, a transmis primarul Ion Georgescu.

Lasă un răspuns