Vremea azi, 12 martie. Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei

Temperaturile scad duminică în majoritatea zonelor și se vor apropia de normal. Maximele pornesc de la 2 grade în depresiuni și ajung la 12 grade în sudul țării.  

Dimineața, în regiunile sudice se mai adună norii, însă mai târziu vom avea soare și atmosferă plăcută.

Vântul va avea intensificări mai ales în zonele de munte și în jumătatea de nord a Moldovei.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan vremea este bună, însă dimineață mai sunt ceva înnorări, iar vântul poate să atingă viteze de până la 50 de km/h. Temperaturile scad cu 6-7 grade față de sâmbătă și la amiază vor fi cel mult 11 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi însorită, vântul se intensifică, iar pe la amiază se ating 10 grade Celsius.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina. Vântul suflă tare și la rafală se pot atinge viteze de până la 70 de km/h.

Sâmbătă au fost 15 grade la Iași, dar astăzi se răcește și se ating cel mult 8 grade. Urmează o noapte rece cu temperaturi negative de până la -5 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se anunță soare și vreme bună, iar termometrele vor indica în jur de 7 grade.

În ținuturile vestice, norii se risipesc, apare soarele și temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În Transilvania găsim soare și înnorări trecătoare. La munte va mai niunge slab, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în Carpații Meridionali va fi viscol puternic.
Se răcește și se ating 6 grade în vestul provinciei, iar la noapte se face foarte frig și se ating -10 grade la Miercurea Ciuc.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă, însă vântul rămâne insistent și poate să atingă viteze de 45-50 km/h. Norii apar destul de rar și amiaza aduce maxime de până la 11 grade.

Și în regiunile sudice atmosfera va fi plăcută, însă dimineața mai sunt ceva înnorări. Vântul mai are unele porniri pe parcursul zilei și se răcește.

Lasă un răspuns