Vremea azi, 13 martie. Atmosferă însorită în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile sunt în creștere

Ziua de luni ne aduce vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar în nord și în nord-vest mai sunt ceva înnorări, însă nu sunt anunțate precipitații.  

Vântul va avea intensificări la munte la altitudini mari și trecător în Banat, Crișana și în Moldova.

Temperaturile în creștere ușoară față de duminică, se vor situa între 6-7 grade în depresiuni și 14 grade în estul și în sudul României.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, cu mult soare și temperaturi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei domină timpul frumos și vântul va fi mai insistent. Maximele termice, mai ridicate decât duminică, se opresc pe la 12 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță vreme bună în ansamblu, chiar dacă mai apar câțiva nori pe parcursul zilei. Amiaza ne aduce temperaturi de până la 13 grade, iar la noapte minimele ajung până la -1 grad.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai adună norii, însă nu sunt anunțate precipitații. Temperaturile mai cresc puțin și vor ajunge până la 9 grade Celsius.

În ținuturile vestice, cerul va fi mai mult senin și se încălzește ușor. Vântul va avea intensificări trecătoare în Banat și în Crișana.

În Transilvania, dimineața este foarte frig, mai ales în depresiuni. Apare soarele, norii se adună trecător și vântul prinde putere la munte la altitudini mari. Temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ziua trecută. La noapte se face din nou foarte frig. La Miercurea Ciuc vor fi -9 grade.

În sud-vestul țării se anunță soare și atmosferă placută. Se mai încălzește puțin și după prânz se ating 11 grade Celsius.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi puțin mai ridicate decât duminică. La amiază vor fi 13, poate chiar 14 grade în Lunca Dunării.

Lasă un răspuns