DOLIU în Argeş! Un PREOT a încetat din VIAŢĂ

Clipe de durere şi tristeţe în comuna argeşeană Mihăeşti, după ce preotul profesor, Ion Năstase a încetat din viaţă.

“Cu profund regret anunț faptul ca astăzi va fi condus pe ultimul drum cel ce a fost Preot Profesor Dr. Năstase Ion.

Părintele Năstase s-a stins din viață după o îndelungată suferință care l-a apropiat și mai mult de Dumnezeu, dar și de iubirea față de aproapele, pentru care și-a jertfit întreaga viață.

A fost un părinte înzestrat cu darul blândeții, al dăruirii de sine, un duhovnic apreciat de foarte mulți credincioși, un adevărat preot prin care mulți și-au găsit liniștea, fiind un model pentru preoții mai tineri, care l-au cunoscut, dar mai ales pentru fiul său, Părintele Năstase Ionuț, ce și-a urmat tatăl în slujirea preoțească.

În urma Părintelui Năstase rămâne un chip blând, un OM care impunea un respect deosebit când pășea prin sat. Îmi aduc aminte de zilele când preotul umbla prin sat cu obiceiurile creștinești, iar la vederea cu acesta tremuram, dar nu de frică, ci de solemnitatea momentului de a sta în fața dânsului.

Nu voi uita niciodată cum ne mângâia creștetul și ne dădea binecuvântarea, măsurând-ne cu privirea blândă din vârful capului până în vârful picioarelor. Nu voi uita niciodată orele de religie predate de dânsul și capacitatea fantastică pe care o avea de a ne transpune în ele.

De aceea, dragi mihăeșteni, începând cu orele 10.00 trebuie să mergem împreună să îl conducem pe ultimul drum și să îi arătăm pentru ultima dată profundul respect pe care cu toții i-l purtăm!

Dumnezeu să îl ierte!”, transmite primarul Andreea Crîmpiţă Matei.

Advertisement

Lasă un răspuns