Construcții ilegale în Pitești! Amenzi uriașe din partea Poliției Locale!

În perioada 13 – 17.03.2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Activități Comerciale și Protecția Mediului – Poliția Locală Pitești au desfășurat multiple acțiuni, conform competențelor, pe raza municipiului Pitești, fiind verificați peste 250 de agenți economici, producatori agricoli și persoane fizice, controale efectuate atât în baza sesizărilor scrise sau/și dispecerat, cât și prin autosesizarea polițiștilor locali din cadrul biroului.

Ca urmare a verificărilor din teren au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare, în valoare totală de 32.100 lei, respectiv: ocuparea domeniului public fără acordul emis de autoritățile publice locale, comerț ambulant, lipsă autorizație de construire, nerespectare proiectului tehnic, anexă la autorizația de construire, etc.
Totodată, în data de 15.03.2023 au fost verificate mai multe societăți comerciale cu punctele de lucru situate în Bazarul Gheorghe Lazăr, fiind aplicate un număr de 4 contravenții cf. Legii nr. 101/2006, pentru lipsă contract de salubritate.
Polițiștii locali din cadrul biroului, cu atribuții în disciplină în construcții și afișaj stradal au identificat, în perioada menționată, un investitor ce a efectuat mai multe lucrări de construire, cu nerespectarea documentației tehnice, anexă la autorizația de construire. Întrucât respectiva locație era amplasată în zonă de protecție a monumentelor istorice (conform informațiilor extrase din certificatul de urbanism eliberat de Primăria Municipiului Pitești), s-a inițiat adresă pentru sesizarea organului competent prevăzut de Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
Acțiunile vor continua pe toată perioada săptămânii următoare.

Lasă un răspuns