Aceste pensii dispar definitiv din România! Anunțul a fost făcut chiar acum

Este o informație de ultim moment. Uniunea Salvaţi România (USR) informează că a depus amendamente care vizează recalcularea fostelor pensii de serviciu ale militarilor, poliţiştilor şi ale altor angajaţi din instituţii de forţă pe principiul contributivităţii şi integrarea în sistemul contributiv general.

Așadar, Uniunea Salvaţi România (USR) a informat în cadrul unui comunicat că susţine abrogarea pensiilor de serviciu ale parlamentarilor, aleşilor locali, ale grefierilor, funcţionarilor de la Curtea de Conturi, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari şi ale navigatorilor.

USR a lansat un mesaj dur la adresa PSD și PNL

De asemenea, formațiunea a lansat un mesaj dur la adresa PSD și PNL, susținând că „doar mimează reforma pensiilor speciale şi refuză să ia măsuri pentru eliminarea privilegiilor”.

„În condiţiile în care coaliţia PSD şi PNL doar mimează reforma pensiilor speciale şi refuză să ia măsuri pentru eliminarea privilegiilor, USR a depus astăzi în Parlament soluţiile legislative corecte pentru eliminarea pensiilor speciale. În acest fel, ne asigurăm că jalonul din PNRR este respectat şi că România nu ratează şansa istorică de a primi miliarde de euro pentru şcoli, autostrăzi şi spitale”, a transmis USR.

Amendamentele vizează aplicarea angajamentelor din PNRR

Totodată, USR susține că amendamentele vizează aplicarea angajamentelor din PNRR, aducând pensiile de serviciu la principiul contributivităţii.

Mai mult, Cătălin Drulă, a făcut apel la Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să deblocheze şi proiectul depus de USR de aproape un an de zile în Parlament pentru eliminarea pensiilor de serviciu ale senatorilor şi deputaţilor.

„E nevoie de o lege separată, care să nu mai fie declarată neconstituţională”, subliniază USR.

„PSD şi PNL se gândesc să renunţe la banii din PNRR doar ca să protejeze specialii. Nu-i lăsăm. USR are soluţiile corecte pentru ca România să nu piardă banii din PNRR. Le depunem ca modificări la legea pensiilor speciale. Le cer lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă să adopte aceste modificări pentru ca România să nu piardă banii din PNRR, bani esenţiali pentru modernizarea ţării. Să aleagă şcolile, spitalele şi autostrăzile pentru români, nu privilegiile pentru speciali”, a transmis Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns