Vremea azi, 22 aprilie. Temperaturile se mențin la valori normale pentru această perioadă

Sâmbătă norii se înmulţesc în majoritatea regiunilor. Ploile apar mai ales la munte, dar mai vin ceva averse şi în sudul, în estul şi în centrul ţării.

Temperaturile se menţin la valori normale pentru această perioadă şi vor fi de la 12 grade în depresiuni până la 19-20 de grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, câteva serii de averse însoţite de descărcări electrice, poate şi căderi de grindină. Vântul prinde putere, iar maximele ajung la 16 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se înnorează, iar ploile apar îndeosebi în zona Carpaţilor de Curbură. Vor fi însoţite de tunete şi fulgere şi pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă. Temperaturile se opresc la 17 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vedem puţin soarele printre nori, iar ploile apar doar pe suprafeţe restrânse. Maximele se menţin la valori similare cu cele de vineri şi vor fi cel mult 17 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de neplăcută, înnorări şi câteva serii de averse pe parcursul zilei. Temperaturile urcă până la 19 grade în Maramureş, iar atmosfera se linişteşte după lăsarea nopţii.

Norii se înmulţesc şi în ţinuturile vestice, însă pe-aici o să plouă pe spaţii mici, mai ales în sudul provinciei. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar maximele ating pragul de 20 de grade.

Ploile apar şi în zona Transilvaniei, iar la altitudini mari o să ningă sau o să cadă lapoviţă. Îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali se pot strânge cantităţi însemnate de apă. Vor fi şi perioade însorite, iar temperaturile ajung la 17 grade în vestul provinciei.

Şi în Oltenia o să fie o zi destul de mohorâtă, cu înnorări şi averse însoţite de tunete şi fulgere. Pe la câmpie vedem puţin şi soarele, iar maximele se opresc tot la 17 grade. La noapte continuă să plouă şi temperaturile coboară panã la 5 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: averse zgomotoase, scurte perioade cu soare şi temperaturi apropiate de normalul perioadei, de la 15 grade în zona deluroasă pană la 19 grade în Lunca Dunării.

Lasă un răspuns