VIDEO! Turiști olandezi salvați cu succes din Canionul Valea lui Stan, după ce au rămas blocați pe un versant abrupt!

O familie din Olanda a rămas blocată după o drumeție în versantul stâng al Văii lui Stan, iar în aceste momente intervin salvamontiștii argeșeni pentru a-i salva. Din primele nformații, se pare că cei doi turiști au rămas blocați în perete încă din cursul serii de ieri, iar, astăzi, un bărbat i-a auzit cum strigă după ajutor și a alertat autoritățile.

Pentru salvarea lor, s-a încercat inițial intervenția cu elicopter SMURD, dar în prima fază nu s-a reușit. Ulterior, elicopterul s-a întors cu un salvamontist deja echipat pentru troliere, iar în aceste momente se lucrează pentru extragerea celor două persoane.

„Apelul a venit la 10:59 din partea unui turist care a iesit din vale special ca sa sune 112, spunand ca se aud strigate de ajutor de pe versantul stang tehnic, foarte abrupt al Vaii lui Stan. Au fost deplasati salvamontisti de serviciu la Cota 2000 Transfagarasan si salvatori alarmati de acasa, precum si elicopterul SMURD POA Brasov. S-a incercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele si salvamontistii argeseni, dar nu s-a reusit extragerea cu troliul, astfel ca a fost necesar ca elicopterul sa se intoarca si sa alimenteze si sa revina cu un salvator de la Zarnesti, pregatit deja pentru troliere, intrucat in zona nu sunt locuri de aterizare. In acest moment avem contact cu victimele, acestea vor fi legate si pregatite pentru acrosarea in troliu, urmand a fi extrase pe rand. Acestia sunt doi turisti olandezi, care sunt blocati in perete inca de aseara, dar nu au avut posibilitatea sa anunte…” potrivit Salvamont Argeș.

Advertisement

Lasă un răspuns