Doliu imens! A murit DIRECTORUL unei companii celebre!

Este doliu în lumea modei. Directorul artistic al celebrei case de modă Dior a murit la vâesta de 97 de ani.

Lumea modei este în doliu, după ce vestea morții directorului artistic al celebrei case de modă Dior a murit. Creatorul de modă Marc Bohan, care a ocupat funcția de director artistic timp de aproape 30 de ani, a murit miercuri la vârsta de 97 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de celebra casă de modă franceză, deţinută de gigantul de produse de lux LVMH.

Directorul artistic al casei de modă Dior a murit

Lumea modei deplânge trecerea în neființă a creatorului de modă Marc Bohan. Acesta s-a ocupat de partea artistică a celebrului brand internațional pentru aproximativ 30 de ani. Potrivit AFP, designerul a murit miercuri, la vârsta de 97 de ani.

„Timp de aproape 30 de ani, el a vegheat cu un infinit respect imensa moştenire creativă lăsată de Christian Dior, pe care a ştiut să o interpreteze atât în colecţiile sale haute couture, cât şi în cele pręt-a-porter. Dacă această flacără vie a exigenţei creative şi artizanale franceze, pe care a menţinut-o cu răbdare, continuă să strălucească astăzi în întreaga lume, este în mare măsură datorită lui”, a declarat patronul LVMH, miliardarul Bernard Arnault.

Personalitatea sa exuberantă, mai puțin cunoscută de publicul larg, nu a reușit să fie eclipsată de succesorii săi, la fel de celebri, Gianfranco Ferré şi John Galliano. Mai presus de toate, Bohan a permis casei franceze să se adreseze unor noi clienţi datorită lansării colecţiilor de pręt-a-porter pentru femei „Miss Dior”, „Baby Dior” pentru copii şi „Dior Monsieur” pentru bărbaţi.

Născut la Paris pe 22 august 1926, Marc Bohan a fost pasionat de desen şi modă încă de la o vârstă fragedă, fiind încurajat de mama sa care era modistă. El s-a alăturat casei Christian Dior în 1957, fiind responsabil cu crearea colecţiilor la Londra. Prima lui colecţie, „Slim Look”, pentru primăvara-vara anului 1961, a cunoscut un mare succes.

Advertisement

Lasă un răspuns