La Pitești ca la țărănoaia! Vindea varză și cartofi printre blocuri

Un bărbat a fost amendat cu suma de 2000 de lei după ce a fost prins vânzând cartofi și varză printre blocurile din Pitești.

“În cursul zilei de astazi, 17.10.2023, polițiștii locali cu atribuții de control comercial, din cadrul Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Activități Comerciale și Protecția Mediului – Poliția Locală Pitești au depistat o persoană ce desfășura acte de comerț ambulant (vânzare varză, cartofi, etc), dintr-o mașină, printre blocuri, în municipiul Pitești, cartier Trivale, fapta fiind sesizată și prin dispeceratul Poliției Locale Pitești.
A fost identificat numitul T.M., acesta neputând prezenta niciun document valabil pentru efectuarea actului de comerț. A fost aplicată sancțiune contravențională conform H.C.L. nr.283/2021, în valoare de 2000 lei.
De asemenea, în zona “Târgu din Vale”, în urma verificărilor, o unitate de alimentație publică (restaurant), funcționa fără a deține autorizație emisă de autoritatea publică locală. Acestuia i s-a aplicat amendă contravențională cu măsura complementară de suspendare a activității până la intrare în legalitate.
Tot în cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul biroului au depistat efectuarea unor lucrări fără autorizație de construire (zona Găvana), fiind întocmit proces vebal de constatare și sancționare, conform Legii nr.50/1991, iar în zona Nord, un agent ecomonic nu deținea contract de salubrizare, fiind întocmit proces verbal de contravenție, conform Legii nr.101/2006, în valoare de 1000 lei.
Acțiunile au caracter permanent, în scopul respectării legislației specifice în vigoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Pitești.

Advertisement

Lasă un răspuns