INCENDIU la o ŞCOALĂ din Mioveni! Elevii şi profesorii, EVACUAŢI!

Incendiu la Şcoala Generală “George Topârceanu” din Mioveni. De la această situaţie extrem de gravă a pornit exerciţiul reprezentanţilor ISU Argeş derulat astăzi la unitatea de învăţământ din Mioveni.

“În cadrul Școlii Gimnaziale “George Topîrceanu” Mioveni, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, în colaborare cu S.V.S.U. Mioveni au organizat un amplu exercițiu de evacuare în caz de incendiu, la care au participat toți elevii din ciclul primar, inclusiv cadrele didactice și conducerea unității de învățământ.

Scopul acestui exercițiu a constat în transmiterea de cunoştinţe teoretice privind tipurile de risc şi măsurile de prevenire în caz de incendiu, pentru a se forma deprinderile practice de comportare şi intervenţie ale cadrelor didactice și personalului auxiliar, precum şi ale preşcolarilor şi elevilor în caz de incendiu sau chiar seism.

Pentru prevenirea panicii şi vătămării corporale, elevii au fost sfătuiți ca în situația unui incident real să asculte cu calm recomandările cadrelor didactice. Evacuarea se va realiza coordonat, evitând producerea panicii și a aglomerației, fuga pe uşă, săritul pe fereastră, alergatul pe scări şi utilizarea liftului”, se arată într-un comunicat de presă.

Advertisement

Lasă un răspuns