Prefectul a dispus CONTROALE în şcolile şi creşele din Argeş

Prefectul a dispus efectuarea unor controale în şcolile şi creşele din Argeş, asta ca urmare a incidentului petrecut marţi la o creşă din Piteşti, acolo unde una dintre educatoare este acuzată că ar fi bruscat mai mulţi copii. 

„În urmă cu 24 de ore, în spațiul public au apărut informații legate de sesizarea unor incidente care ar fi avut loc într-o creșă din Pitești. Există acum două laturi pe care se verifică, una penală și cea administrativă. Am semnat astăzi un ordin prin care a fost înființată o comisie mixtă de control în creșe, grădinițe, școli generale și licee. Vreau să avem o imagine clară asupra sistemului de educație argeșean. Așadar, vor fi verificate sesizări legate de posibile acte de purtare abuzivă, de violență între minori, dar vreau să știu și dacă sunt unități în care condițiile de igienă, cele de securitate la incendiu sau alte lucruri cerute de lege, nu sunt respectate. Din acest motiv, am decis să existe o comisie mixtă.

Din comisie fac parte reprezentanți ai următoarelor instituții:

– Instituția Prefectului;

– Inspectoratul Școlar;

– Inspectoratul de Poliție;

– Inspectoratul de Jandarmi;

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență;

– Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului;

– Direcția de Sănătate Publică;

– Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor;

– Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor

În calitate de invitați, vor participa și reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș.

Chiar dacă nu mai este mult până la sfârșitul acestui an școlar,este important să știm unde sunt probleme, să le remediem și să le avem în vedere pentru viitor”, transmite prefectul Radu Perianu.

Lasă un răspuns