Proxeneți din Tunari și Otopeni, săltați de DIICOT: gruparea a făcut 500.000 de euro din plasarea fetelor în vestul Europei

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat luni 44 de percheziţii pentru prinderea membrilor unei grupări de proxeneţi care a obţinut peste o jumătate de milion de euro din recrutarea şi plasarea de prostituate în străinătate.

Începând cu anul 2018, pe raza localităţilor Tunari şi Otopeni, judeţul Ilfov, a acţionat o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, potrivit DIICOT. Membrii grupării au racolat fete din medii sociale precare, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în România şi în Europa de Vest, respectiv Germania, Olanda, Elveţia sau Italia.

Iniţial, recrutarea fetelor s-a realizat prin inducere în eroare, respectiv promisiunea întemeierii unei familii (metoda loverboy), precum şi obţinerea unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt. Ulterior, fetele au fost constrânse fizic şi manipulate moral, atunci când au încercat să renunţe la practicarea prostituţiei.

Racolarea clienţilor s-a realizat prin crearea şi publicarea unor anunţuri specifice pe anumite site-uri de profil, iar prostituatele au fost cazate în spaţii adecvate desfăşurării acestei activităţi ori au fost transportate de către membrii grupării la locuinţele clienţilor.

Până în prezent au fost identificate 21 de persoane vătămate exploatate în acest caz.

Procurorii susţin că gruparea a reuşit să obţină aproximativ 500.000 de euro, bani transferaţi din străinătate în România prin intermediul serviciilor internaţionale de transfer monedă ori au fost aduse personal sau de către anumite persoane din anturaj.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme, sumele de 36.100 de lei şi 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile, precum şi înscrisuri bancare şi contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile.

La sediul DIICOT vor fi aduse 16 persoane la audieri.

Advertisement

Lasă un răspuns