Vladimir Putin lansează noi acuzații grave la adresa SUA: ‘Componente ale armelor biologice au fost create în imediata vecinătate a granițelor noastre’

Biolaboratoarele americane din spațiul post-sovietic colectează materiale biologice, studiază specificul răspândirii bolilor periculoase, iar în Ucraina, în esență, dezvoltau arme biologice, a declarat președintele rus Vladimir Putin la summitul aniversar al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), care are loc luni la Moscova.

„Am tras de mult timp un semnal de alarmă cu privire la activitatea biologică a Statelor Unite în spațiul post-sovietic. După cum știți, Pentagonul a creat zeci de laboratoare și centre specializate în biologie în regiunea noastră comună. Și ei nu sunt deloc ocupați să ofere asistență medicală practică populației din țările în care și-au lansat activitățile”, a declarat șeful statului rus, potrivit agenției Tass.

Putin susține că principala sarcină a acestor laboratoare este „colectarea de materiale biologice și studierea în scopuri proprii a specificului răspândirii virusurilor și a bolilor periculoase”. „Acum, în cursul unei operațiuni speciale în Ucraina, au fost obținute dovezi documentare care arată că, în esență, componente ale armelor biologice au fost create în imediata vecinătate a granițelor noastre”, a declarat Putin.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura