SUA scoate arsenalul greu. A testat o armă hipersonică, de cinci ori mai rapidă decât viteza sunetului

Forțele aeriene americane au testat cu succes o armă hipersonică care se deplasează de cinci ori mai repede decât viteza sunetului, după cum a transmis armata SUA.
Testul a fost efectuat de fapt sâmbătă la baza Edwards, în statul California, a detaliat armata aerului americană într-un comunicat. Mai precis, un bombardier supersonic ‘B-52 Stratofortress’, fabricat de Boeing, a reuşit să lanseze cu succes o rachetă hipersonică ‘AGM-183 ARRW’ , concepută să atingă o viteză mai mare de 24.695 km pe oră.
După separarea de avion, propulsorul ARRW s-a aprins şi a ars o durată stabilită dinainte, conferind rachetei o viteză de cinci ori mai mari decât viteza sunetului, menţionează documentul.Este prima data când SUA testează cu succes o rachetă hipersonică, a declarat într-un comunicat locotenent-colonelul Michael Jungquist, care conduce unul dintre programele de dezvoltare a unor astfel de arme.
Echipa noastră foarte calificată a făcut istorie cu aceasta primă armă hipersonică lansată din aer. Facem tot ce putem pentru a pregăti această armă revoluţionară pentru câmpul de luptă cât mai curând posibil„, a spus Jungquist.
Advertisement

Lasă un răspuns