Veşti bune pentru agricultorii români: pot primi până la 120.000 de euro de persoană!

Sunt veşti bune pentru agricultorii români. Aceştia pot primi de la Comisia Europeană până la 120.000 de euro de persoană. Banii reprezintă un sprijin pentru cei din sectorul agroalimentar în contextul pandemiei de coronavirus.
Subvenţii 2022. Comisia Europeană anunţă că a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 300 de milioane de euro, menită să-i ajute pe agricultorii români după pandemie.
Comisia Europeană informează că schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 de euro per beneficiar.
Vor putea beneficia de sprijin toate întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare.
Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi şi abordarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, informează mediafax.
Comisia Europeană a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar.

Lasă un răspuns