SUA nu vor trimite Ucrainei rachete care pot lovi Rusia. Reacția Ucrainei!

Preşedintele Joe Biden a afirmat luni că Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete care pot lovi Rusia, transmite Reuters.
Liderul de la Casa Albă a dezminţit implicit ştiri conform cărora guvernul american se pregăteşte să le trimită ucrainenilor rachete avansate cu rază lungă de acţiune, pentru războiul de apărare împotriva Rusiei.
Oficialii ucraineni au încercat să obţină MLRS – Multi Launch Rocket System (sistem de rachete cu lansări multiple) – care poate lovi cu un baraj de rachete ţinte aflate la sute de kilometri, în speranţa că armele cu rază lungă de acţiune ar putea întoarce soarta războiului.Televiziunea CNN şi ziarul Washington Post afirmaseră vineri că administraţia Biden ia în considerare trimiterea în Ucraina a MLRS şi HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System – sistem de rachete de artilerie de înaltă mobilitate), în cadrul pachetului mai mare de ajutoare destinate acestei ţări în urma invaziei ruse începute în 24 februarie.
Nu este clar la care sisteme s-a referit dezminţirea preşedintelui, la întoarcerea la Casa Albă după weekendul petrecut în Delaware.
Reacția Ucrainei
Victoria Ucrainei împotriva Rusiei este „puțin probabilă” dacă Statele Unite nu livrează sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, a declarat luni Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Lasă un răspuns