Ce șanse are Dacian Cioloș cu noul său partid

Europarlamentarul Dacian Cioloș alături de alți 4 europarlamentari au demisionat din USR și au anunțat formarea unui nou partid – Partidul REPER.

Analistul politic Cristian Pîrvulescu susține că ”E o mișcare pentru alegerile prezidențiale din 2024. Fără resurse, nu văd mari șanse”. Într-un interviu acordat Libertății la puțin timp după demisia lui Dacian Cioloș din USR și anunțul privind formarea unui nou partid, politologul Cristian Pîrvulescu privește cu rezerve demersul fostului premier. Iată de ce.

”Foarte probabil, domnul Cioloș a înțeles că nu mai este în calcule pentru prezidențiale, or, domnia sa nu și-a ascuns niciodată această intenție, încă din perioada 2020-2021, iar când a făcut acest anunț, a înțeles că aparatul de partid nu funcționează și că există foarte mult balast în USR. A preferat, așadar, să plece în speranța că mai poate salva ceva, considerând că el este o valoare în sine și că USR îl compromite. Greu de crezut că mai poate avea o șansă la prezidențiale. Iar în privința europarlamentarilor care pleacă cu el, aceștia au oricum o carieră bruxelleză, iar după terminarea mandatelor, se vor întoarce în instituțiile europene, spune Pîrvulescu în Libertatea.

Lasă un răspuns