Șeful NATO vine în România

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, vine în România, pentru a participa la summit-ul B9. Acesta urmează să aibă loc vineri, 10 iunie, la București.

Stoltenberg a mai fost anul acesta în România, în luna februarie, cu două săptămâni înainte ca Rusia să declanșeze invazia Ucrainei.

Atunci, Secretarul General al NATO a vizitat Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Vineri, la București, Jens Stoltenberg va purta discuții separate cu președintele român, Klaus Iohannis, și cu cel polonez, Andrzej Duda, și va susține o conferință de presă împreună cu aceștia.

Formatul București 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianței: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Summit-ul de vineri vine cu puțin timp înainte de cel de la Madrid, programat la finele acestei luni, unde se va discuta aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

Unul dintre obiective este armonizarea pozițiilor statelor participante la Formatul B9  înaintea summit-ului de la Madrid.

Lasă un răspuns