Vouchere de vacanţă şi bonuri de masă 2022. Bani mai mulţi pe card, schimbare uriaşă în Codul Fiscal!

Tichetele de masă și voucherele de vacanță ar putea fi scutite de impozit, potrivit proiectului de Cod Fiscal.
Vouchere de vacanţă şi bonuri de masă 2022. Veşti bune pentru milioane de români. Tichetele de masă și voucherele de vacanță, dar și tichetele de creșă și tichetele culturale, ar putea fi eliminate din categoria veniturilor salariale și astfel vor fi scutite de la plata impozitului aferent, conform unei propuneri legislative.
De ce este important: Inițiativa vine imediat după ce Parlamentul a decis că valoarea nominală a unui tichet de masă va fi, începând cu semestrul al II-lea al acestui an, respectiv de la 1 iulie, de până la 30 de lei, față de cel mult 20 lei în prezent. În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, impozitul este de 10%, astfel că angajaţii ar încasa în plus 145 de lei.
Creșterea valorii tichetelor de masă la 30 de lei, dar de la 1 iunie, fusese anunțată de coaliția de guvernământ în pachetul ”Sprijin pentru România”.
În prezent, dintre biletele de valoare care pot fi oferite de angajator angajaților, doar tichetele cadou sunt neimpozabile și doar în măsura în care valoarea acestora, pentru fiecare persoană în parte, nu depășește 300 lei.
Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura