Cod rutier 2022. Greşeala pentru care şoferii pot risca până la şapte ani de închisoare!

Cod rutier 2022. Oricât ar încerca să respecte toate normele și regulile stabilite prin actualul Cod Rutier 2022, o clipă de neatenție poate avea consecințe cât se poate de grave. O decizie apărută la începutul lunii mai și oficializată la mijlocul lunii iunie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a adus lămuriri importante în ceea ce privește un gest făcut de unii conducători auto într-o anumită situație. Aceasta este greșeala pentru care șoferii riscă până la șapte ani de închisoare.
O sintagmă din actualul Cod Rutier 2022 a ajuns să fie analizată de ICCJ. Printr-o decizie ce a apărut întâia oară la începutul lunii mai și a fost oficializată miercuri, 15 iunie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adus lămuriri în ceea ce privește un gest pe care îl fac uneori șoferii implicați în accidente auto.
Cod rutier 2022. Instanța s-a pronunțat dacă, în interpretarea și aplicarea prevederilor Codului Penal, fapta oricărei persoane de a modifica starea locului are în vedere și schimbarea poziției vehiculului implicat într-un accident de circulație, sintagmă prevăzută distinct de Codul Rutier (alineatul 3 al articolului 77), scrie Avocatnet.ro. „În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 338 alin. (2) din Codul penal privind infracţiunea de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, stabileşte că „fapta oricărei persoane de a modifica starea locului are în vedere și schimbarea poziției vehiculului implicat într-un accident de circulație””, a stabilit ICCJ în decizia recentă.

Lasă un răspuns