Vești excelente! Un angajat poate primi între două şi patru salarii în plus pe an!

Proiectul de lege privind creșterea salariilor nete a trecut tacit de Senat, nefiind dezbătut și votat în termenul legal.  Prin acest proiect parlamentarii vor să schimbe modul în care se acordă deducerile personale salariaților, astfel încât dările la stat să scadă, iar salariile nete ale acestora să crească. De amintit că deducerea personală reprezintă suma cu care se micșorează baza impozabilă a veniturilor salariale pentru ca, în final, salariatul să plătească taxe mai mici la stat.
În primul rând, proiectul prevede renunțarea la pragul existent în prezent până la care se poate beneficia de deducerea personală. Singura condiție pentru acordarea deducerii personale va fi existența unor persoane aflate în întreținerea salariatului.
În al doilea rând, deducerea va fi raportată la valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată din fiecare an (anul acesta este de 2.550 de lei), nu la niște valori fixe, mult mai mici decât valoarea salariului minim, așa cum se întâmplă în prezent.
Concret, după cum apare în proiect, deducerea personală ar putea fi acordată astfel: pentru contribuabilii care au o persoană în întreținere, deducerea personală va fi egală cu valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată pentru anul respectiv;
– pentru cei care întrețin două persoane, deducerea va fi egală cu de două ori valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată pentru anul respectiv;
– în cazul a trei persoane aflate în intreținere, deducerea va fi egală cu de trei ori valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată pentru anul respectiv;– conform tiparului, dacă sunt patru persoane în întreținere, deducerea va fi egală cu de patru ori valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată pentru anul respectiv.
Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura