ANAF face măcel! Nu mai scapă nimeni. S-a dat ordinul în România!

Direcția Generală Antifraudă Fiscală, și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au început recent o acțiune comună de control a activității de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare în 17 centre comerciale și puncte de desfacere din municipiul București, județul Ilfov și județul Dâmbovița.
250 de inspectori demarează controale în București, Ilfov și Dâmbovița
Potrivit unui comunicat de presă emis de către ANAF, 130 de inspectori antifraudă fiscală și 120 de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatorii economici din municipiul București, județul Ilfov și județul Dâmbovița respectă legislația.
În timpul acestor controale, ANSVSA urmărește să fie respectate cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul economic poate identifica cu exactitate persoana fizică sau persoană juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

„În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța.
Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare”, scrie în comunicat de presă emis de către ANAF.

Lasă un răspuns