Stadiul lucrărilor privind reabilitarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna“

Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna“- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural“ este un proiect al Consiliului Judeţean Argeş, în va-loarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuţia C.J. Argeş şi 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 21 de luni.

Licitaţia a fost câştigată de firma SC EURAS SRL, aceeaşi firmă care a se ocupă şi de restaurarea Cetăţii Poenari, un alt proiect al Consiliului Judeţean Argeş finanţat din fonduri europene.

Marţi, 21 iunie, vicepreşedintele C.J. Argeş, Marius Nicolaescu, a făcut o vizită de lucru pe şantierul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna. Aici lucrările au început prin consolidarea fundaţiei, cu această ocazie fiind rezolvată şi pro-blema infiltraţiilor. Ulterior, lucrările se vor muta la interior, unde deja s-a început consolidarea, pentru ca partea umedă a intervenţiei să aibă timp să se usuce. În ultimele etape, vor fi finalizate lucrările de exterior şi restaurare în interior.

„Împreună cu echipa de proiect şi dirigintele de şantier am efectuat prima vizită de lucru la Galeria de Artă, ocazie cu care am observat că lucrările de consolidare a fundaţiei se apropie de sfârşit. De fapt, aceste lucrări sunt şi cele mai dificile, alături de lucrările de restaurare a pieselor de artă. Stadiul lucrărilor este undeva 15-20% şi avem promisiunea că ne vom încadra în termenele prevăzute în contract“ – vicepreşedinte C.J. Argeş, Marius Nicolaescu.

Lasă un răspuns