Valoarea tichetelor de masă   crește la 30 de lei!

Camera Deputaților a votat proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Votul din plenul Camerei Deputaților este decisiv, după ce proiectul a trecut deja de Senat. Inițial, măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 iunie.
Mai este nevoie ca legea să fie promulgată de președinte pentru a intra în vigoare.

Creșterea valorii tichetelor de masă a fost decisă de coaliția de guvernare la începutul anului.
La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei, pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă. Premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri va fi și majorarea tichetelor de masă de la 1 iunie.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă.
„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Lasă un răspuns