Verdict şocant !De ce nu va fi niciodată pace în Europa

Richard Shirreff, fost comandant NATO, susţine că nu va fi pace niciodată în Europa cât timp Vladimir Putin rămâne la putere. Ofițerul englez face apel la reînarmarea masivă a Marii Britanii și a altor state occidentale după invazia Ucrainei.
Verdict şocant al unui fost comandant NATO. S-au scurs patru luni din războiul declanșat de Vladimir  Putin în Ucraina, iar sfârșitul conflictului este în continuare imprevizibil. Generalul Richard Shirreff, fost comandant NATO, avertizează că „nu va fi niciodată pace în Europa”, cât timp rămâne la putere Vladimir Putin.
Richard Shirreff, fostul comandant adjunct al NATO, din timpul când Rusia a invadat Crimeea în 2014, a spus la Chalke Valley History Festival, că țările occidentale trebuie să facă eforturi pentru „înfrângerea Putinismului”. Ba, mai mult, „reînarmarea masivă” este necesară pentru a combate „autocratul pătat de sânge”, a mai spus generalul care a comparat situația actuală din Ucraina și Europa cu lunile premergătoare ale celui de-Al Doilea Război Mondial.
„Nu va fi niciodată pace în Europa, cât timp Putin este la Kremlin sau cât timp regimul lui Putin este la Kremlin. Ne-am întors acum, acolo unde erau mulți dintre părinții noștri, tatăl meu, mama mea în 1938. Ne confruntăm cu un autocrat de la Kremlin pătat cu sânge, care a dus politica de fier și sângele înapoi în Europa, a provocat suferințe de nedescris unui vecin pașnic democratic pentru a-și satisface scopurile politice”, a declarat fostul comandant NATO, citat de Daily Mail.

Lasă un răspuns