Ion Mînzînă a oferit comunităţii din Mioveni o icoană cu Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sărbătoare la Mioveni, acolo unde au fost marcaţi 537 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Mioveni. Cu o istorie de peste 537 de ani, oraşul Mioveni – Oraşul Tinereţii, al Dacia şi al Cercetării Nucleare, este zilele acestea în sărbătoare.

Cu această ocazie, au fost organizate mai multe manifestări cultural- sportive, dar şi religioase, dat fiind faptul că oraşul are ca patroni spirituali pe Sfinţii Petru şi Pavel.

Alături de comunitatea din Mioveni s-au aflat preşedintele Ion Mînzînă şi administratorul public Marius Cristian Puiu care au felicitat reprezentanţii administraţiei locale şi pe primarul Ion Georgescu.

Moment de reculegere în memoria lui Şerban Valeca

Un moment emoţionant a fost atunci când preşedintele Ion Mînzînă i-a rugat pe cei prezenţi la Mioveni să ţină un moment de reculegere în memoria celui ce a fost Şerban Valeca, un politician şi un inginer iscusit, plecat dintre noi, în urmă cu o lună şi jumătate.

„Astăzi ar fi trebuit să fie alături de noi un om al cărui nume este direct legat de comunitatea de aici. Ca oameni, noi, cei care încă mai suntem pe acest pământ, ştim că avem o datorie morală să îi pomenim ori de câte ori avem ocazia, pe cei care ne-au fost alături sau care au fost alături de comunitatea noastră. Acest om este, pentru Mioveni, prof. dr. univ. ing. ŞERBAN CONSTANTIN VALECA, al cărui nume este direct legat de Mioveni şi de ICN locul unde şi-a petrecut cea mai mare parte a activităţii profesio-nale. A fost Cetăţean de Onoare al judeţului Argeş şi al oraşului Mioveni şi un prieten al multora din cei care suntem prezenţi aici. Propun deci să începem prin a păstra un moment de reculegere“, a transmis preşedintele Ion Mînzînă.

Ion Mînzînă a oferit primarului Georgescu o icoană cu Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt protectorii spirituali ai oraşului Mioveni, iar preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a oferit o superbă icoană cu cei doi apostoli, comunităţii din Mioveni.

„Zilele acestea sunt zile de sărbătoare pentru dvs. şi un bun motiv pentru mine să ofer o „Diplomă de Excelenţă“ Primăriei Oraşului Mioveni, Consiliului Local Mioveni şi întregii comunităţi, ca semn de recunoaştere şi preţuire pentru efortul depus la dezvoltarea administrativă, culturală, economică şi socială a localităţii, cu prilejul aniversării Zilelor Oraşului Mioveni. În acelaşi timp, cu ocazia împlinirii a 537 de ani de atestare documentară, ofer comunităţii din Mioveni o icoană cu Sfinţii protectori Petru şi Pavel. Dumnezeu să vă aibă în pază şi să vă ocrotească! Urez tuturor cetăţenilor din Mioveni „La mulţi ani!“ şi multă sănătate“ – Ion Mînzînă, preşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

La rândul său, primarul Ion Georgescu a oferit preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş un trofeu pentru sprijinul acordat în toată această perioadă.

Prima atestare documentară a oraşului Mioveni a fost, aşa cum ne arată izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov, în slavonă) Mihoveni (Mioveni), făcând referire directă la locuitorii acestei localităţi.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura