Nicolae Ciucă anunță dezvoltarea sectorului auto în România

Premierul României, Nicolae Ciucă, a fost marți la fabrica Ford de la Craiova. Șeful Guvernului a anunțat că a discutat cu președintele Ford astfel încât și alți parteneri ai companiei să vină în țara noastră și să-și dezvolte afacerile aici.

„Ca premier liberal am avut o abordare deschisă pentru dialogul cu sectorul de business. De asemenea, o deschidere către sectorul de investiții din afara țării. Avem nevoie de stabilitate, predictibilitate și investiții.

La nivelul Guvernului există un angajament ca la finele anului 2026 să avem 18.000 de stații de încărcat mașinile electrice. Ca atare toată acastă evoluție au la bază angajamentul Guvernului pentru a sprijini acest sector.

Am aflat azi că există o dezvoltare foarte consistentă. Am discutat cu președintele FORD să vină în România parteneri ai companiei. Aceste eforturi se încadrează în eforturile României să ofere locuri de muncă.

Ceea ce doresc să subliniez e că avem prezenți azi la Craiova nu doar doi investitori, Ford și Ford Otosan, ci avem elementele de bază ale parteneriatului stratgic atât cu SUA, cât și cu Turcia”, a punctat Nicolae Ciucă.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura