ATENȚIE! Primul loc din România unde masca redevine obligatorie de luni

Incidența cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a crescut rapid în ultima vreme. Din acest motiv, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor nu a depășit pragul stabilit de autorități, unele instituții au decis să acționeze preventiv.

Primul loc din România unde masca redevine obligatorie! O instituție din România a decis ca masca să redevină obligatorie. Este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde, începând de luni, 11 iulie, masca va deveni din nou obligatorie atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care vizitează pacienții. De asemenea, conducerea unității a decis să intensifice măsurile de triaj epidemiologic pentru toate persoanele care intră în spital, anunță Gazeta Oltului.

Și în București, situația din spitale devine complicată, pe măsură ce acestea sunt aproape pline, inclusiv cele de pediatrie. De exemplu, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, toate cele 30 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor de Covid-19 sunt deja ocupate. Nici la Timișoara, lucrurile nu stau prea bine. Doar în ultimele 48 de ore, șase minori au fost internați, trei dintre ei fiind sugari. Din fericire, starea lor este una bună, în condițiilor în care noua subvariantă Omicron B.A.5 nu produce atât de multe infecții severe.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura