Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu, vizită de lucru la Spitalul de Recuperare Brădet

Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, au fost prezenţi ieri într-o vizită de lucru la Spitalul de Recuperare Brădet, acolo unde recent au fost finalizate lucrările de reabilitare energetică şi unde, în prezent, sunt în derulare alte trei investiţii importante finanţate din bugetul unităţii medicale.

Oficialii Consiliului Judeţean Argeş au mers, împreună cu autorităţile locale, şi la mai multe obiective din comuna Brăduleţ.

Spitalul, care oferă şi asigură asistenţă profilactică, curativă şi de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat şi prin spitalizare continuă, a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi eficientizare energetică graţie unui proiect pe fonduri europene în valoare de 4.273.336,36 lei derulat de Consiliul Judeţean Argeş.

Ca o completare a acestei investiţii, conducerea spitalului derulează alte trei proiecte de anvergură.

Primul, care vizează conformarea imobilului la securitatea la incendiu, este un proiect integrat prin intermediul căruia se are în vedere refacerea acoperişurilor la clădirile anexe, asigurarea de hidranţi interior şi exterior, paratrăsnet şi realizarea unei surse alternative de apă. Această a doua sursă de apă presupune existenţa unui rezervor stoc – tampon pentru stingerea incendiilor, dar şi a pentru a asigura o re-zervă de apă.

Acest proiect, realizat din fondurile Spitalului Brădet, se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei fără TVA şi este realizat în proporţie de aproape 70%. Următoarele etape vizează bazinul, staţia de pompare şi acoperişurile la clădirile anexe.

Un alt proiect important, realizat tot din fondurile Spitalului, este extinderea cu vestiare pentru personalul medical. Acest proiect se află în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, după care va fi lansată procedura de desemnare a constructorului.

În fine, un alt treilea proiect de anvergură este realizarea unui parc de recreere, investiţie prin care se va reuşi şi stabilizarea unei suprafeţe afectate de o alunecare de teren. Acest proiect se află în faza Studiului de Fezabilitate. Având în vedere costurile – 1,1 milioane de lei- precum şi complexitatea proiectului (aici urmând să fie construit şi un zid de susţinere care să stopeze alunecarea de teren pe o lungime de 25 de metri), s-a discutat posibilitatea unui sprijin financiar şi din partea Consiliului Judeţean Argeş.

De asemenea, a fost vizitată şi sursa de apă sulfuroasă, utilizată în tratamentele de specialitate de către Spital.

„Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet a fost prima investiţie finalizată din cele 12 proiecte pe fonduri europene pe care actuala echipă managerială de la Consiliul Judeţean Argeş le implementează. Având în vedere eforturile pe care conducerea Spitalului le face pentru a îmbunătăţi infrastructura şi pentru a creşte calitatea serviciilor oferite, am vrut să vedem, împreună cu primarul şi viceprimarul comunei, la faţa locului, ce probleme au mai fost identificate şi am analizat împreună cu managerul Constantin Voicu în ce măsură Consiliul Judeţean poate veni în sprijinul unora dintre proiectele aflate în derulare la această instituţie medicală“ – Marius Nicolaescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

„Eu nu pot decât să felicit echipa managerială a Spitalului Brădet care este permanent în căutarea de soluţii pentru un nivel cât mai ridicat al calităţii hoteliere şi de tratament. Aşa cum s-a întâmplat şi până acum, sunt convins că managerul Spitalului va găsi, împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean, resursele şi soluţiile pentru a finaliza toate proiectele începute. Împreună cu primarul Iordache Florin şi viceprimarul Alecu Evlampie am analizat şi posibilitatea realizării unei parcări şi accesul la spital şi, alături de colegul meu Marius Nicolaescu, am discutat şi despre alte probleme ale comunităţii pe care am încercat să le prioritizăm, astfel încât Consiliul Judeţean să poată contribui la rezolvarea lor“ – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura