Poliţiştii argeşeni, dialog cu elevii aflaţi într-o tabără

Marţi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş, împreună cu jandarmi argeşeni, au desfăşurat activităţi preventive specifice perioadei de vacanţă şcolară, cu 80 de minori, din judeţul Constanţa, aflaţi în tabără pe raza localităţii Bughea de Sus.

Activităţile s-au desfăşurat sub forma unui dialog, cu specificul conştientizării efectelor negative ale consumului de substanţe psihoactive, precum şi urmările legale ale traficului şi consumului de droguri.

Consumul de alcool sau de substanţe cu efect psihoactiv reprezintă o tentaţie mai ales pentru tineri. Căutarea de noi senzaţii, tendinţa de a epata sau evadarea dintr-un mediu considerat ostil reprezintă posibile motivaţii pentru consumul unor asemenea substanţe. Aceasta e o cale spre concluzia greşită că a lua o substanţă le poate rezolva pro-blemele. Însă o gândire responsabilă elimină repede asemenea concluzii sau motivaţii, fapt încurajat de poliţişti în cadrul unor asemenea întâlniri.

Cu aceeaşi ocazie, au fost prezentate şi măsuri pentru a reduce riscul victimizării minorilor la plecarea în vacanţe sau în locuri aglomerate, şi au fost prezentate metode de gestionare a situaţiilor conflictuale în care pot fi implicaţi, în activităţi petrecute în timpul liber sau în incinta unităţilor de învăţământ.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura