Octavian Jurma: România trece de 10.000 de infectări/zi în iulie şi de 20.000/zi în august!

România nu scapă de valul şase al pandemiei de coronavirus. Octavian Jurma a atras atenţia că numărul de infectări zilnice creşte accelerat şi vom depăşi cu viteză prag după prag. Specialistul atrage atenţia şi asupra numărului tot mai mare de decese din ultimele zile.
Veşti proaste pentru România: nu am scăpat de pandemia de COVID-19, ci dimpotrivă, numărul de cazuri noi este în creştere accelerată.
România va avea din nou peste 10.000 de cazuri pe zi până la finalul lunii, iar pragul de 20.000 va fi şi el depăşit curând
Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Jurma atrage atenţia că ţara noastră va depăşi din nou pragul de 10.000 de infectări zilnice până la finalul acestei luni, iar la mijlocul lunii august vom trece şi de 20.000 de cazuri pe zi.
Specialistul a explicat şi ce scenarii sunt posibile după depăsirea pragului de 10.000 de cazuri.

„Al treilea raport zilnic ofera deja un pattern familiar raportarilor din Romania, cu varful saptamanal marti si valori in jurul mediei saptamanale pana duminica. Acest lucru ne permite sa estimam destul de precis ziua in care vor fi atinse oficial anumite valori.
Asa cum se vede si din tabelul cu prognoza simpla, chiar daca acest ritm de crestere incepe sa scada progresiv de la 100% spre 50% pe saptamana, pragul de 10,000 de cazuri pe zi va fi depasit marti, 26 iulie 2022.

Aceasta inseamna fie ca varful de 10,000 de cazuri va fi atins la finalul lunii iulie, fie ca la mijlocul lunii august varful va fi la peste 20,000 de cazuri pe zi.

Este destul de sigur ca pragul de 10,000 de cazuri va fi atins. Nu este insa clar ce urmeza dupa. Avem doua scenarii posibile:

  1. un platou inalt in luna august asa cum s-a intamplat in 2020 dupa suspendarea legii carantinei
  2. o faza descendenta de scurta durata

Lasă un răspuns