Canabisul ar putea să fie autorizat în România! 

În momentul în care orice derivat de canabis va primi autorizație de utilizare la anumite categorii de pacienți, așa cum primește orice produs farmaceutic, și România se va adapta legislației europene în domeniu, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nu e vorba despre punctul de vedere al Ministerului Săpnătății, care se schimbă după cum vrea ministrul Sănătății. Este vorba despre respectarea legislației europene în materie. Noi avem o agenție în Europa, Agenția Europeană a Medicamentului. În momentul în care orice derivat de canabis va primi autorizație de utilizare la anumite categorii de pacienți, așa cum primește orice produs farmaceutic, și România se va adapta legislației europene în domeniu”, spune Alexandru Rafila, relatează Mediafax.

Jurnalistul i-a spune ministrului că mai multe țări europene „au găsit soluții”.

„Noi așteptăm punctul de vedere al Agenției Europene a Medicamentului”, a completat Rafila.

În Parlament există depus din 2019 de 86 de deputati și senatori, un proiect de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical, iar în 2021 Guvernul a emis un punct de vedere negativ.

Lasă un răspuns