Ilinca Din, moment IMPRESIONANT la Treviso!

Zilele trecute, mai mulţi artişti argeşeni au luat parte la Festivalul de Folclor de la Treviso. Evenimentul din Italia a adus un succes răsunător pentru artiştii din Argeş. Printre aceştia s-a aflat şi Ilinca Din, artista de 10 şi eleva de 10 a Argeşului.

Ilinca Din a interpretat vocal și la nai o piesă emoționantă – “Dorul meu e numai dor”, acompaniată la vioară de David Stan și Rareș Geană, iar la acordeon de Sebastian Stan. 
După prima piesă, cei patru au stârnit ropote de aplauze cu Sârba de la Câmpulung. Prestația lor este cu atât mai valoroasă, dacă ținem cont că este prima dată când cei patru cântă împreună, cu repetiții făcute în mersul autocarului, și mai ales este prima dată când ei s-au aflat într-un mare festival singuri, fără profesorii lor – Mihaela Chirițescu, Vasile Răducu, Cătălin Iancu și Dragoș Dinescu.

Succesul de sâmbătă seară al acestor copii extraordinari dovedește încă o dată că, la Școala Populară de Arte de la Pitești, copiii nu învață doar să cânte, ci devin artiști în adevăratul sens al cuvântului. Și mai demonstrează ceva: că după multă muncă și dăruire, apar rezultatele.

“Au fost o surpriză frumoasă chiar și pentru mine, care îi cunosc atât de bine pe fiecare dintre ei. Îi felicit pe toți, pe copii, pe profesori și pe părinți deopotrivă!”, a scris pe pagina de Facebook Elena Iagăr, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș.

Lasă un răspuns