Schimbările climei scoate la iveală crime ale mafiei. Mai multe cadavre, găsite într-un lac secat

Mai multe rămășițe umane au fost descoperite la Lacul Mead de lângă Las Vegas. Lacul care este cel mai mare rezervor de apă din SUA, a fost afectat de secetă, iar rămășițele au fost observate după ce apele s-au retras, potrivit Sky News. În zonă acționează mafia din Las Vegas.

Rămășițele au fost observate în zona de înot Boulder Beach a lacului Mead, care a ajuns la un nivel record al apei din cauza secetei. Este cel de-al treilea cadavru găsit din luna mai în noroiul de pe țărmul aflat la aproximativ 30 de minute de teritoriul mafiei din Las Vegas.

Rămășițele se aflau la nord de portul de agrement Hemenway Harbour din Boulder City, Nevada. Serviciul Parcurilor Naționale a confirmat că trupul a fost descoperit de turiști, dar nu a precizat cât timp a fost scufundat în apă. Este prea devreme pentru a identifica sexul persoanei sau o dată și cauza morții, a declarat medicul legist al comitatului Clark, Melanie Rouse. Anchetatorii vor analiza dosarele persoanelor dispărute în încercarea de a stabili identitatea rămășițelor.

În paralel, biroul medicului legist încearcă să stabilească identitatea unui bărbat al cărui cadavru a fost găsit într-un butoi ruginit în zona Hemenway Harbour pe 1 mai. Moartea sa este investigată ca omucidere, după ce poliția a stabilit că a fost împușcat. Hainele sale au fost fabricate în anii 70, cel târziu la începutul anilor 80.

Anchetatorii analizează dacă moartea ar putea avea legătură cu mafia, a declarat pentru New York Times locotenentul Ray Spencer, detectiv la omucideri.

„Aș spune că există șanse foarte mari ca, pe măsură ce nivelul apei scade, să găsim alte rămășițe umane”, a declarat, în urmă cu câteva luni, Spencer.

Ulterior, rămășițe scheletice aparținând unui al doilea bărbat au fost găsite într-o insulă de nisip apărută în apropiere de Callville Bay, la peste nouă mile de portul de agrement. Cadavrul nu a fost încă identificat.

Descoperirile macabre au fost făcute în timp ce un fost avocat al mafiei din Las Vegas a dezvăluit că unii dintre clienți săi erau preocupați de schimbările climei și vorbeau despre măsuri care ar putea menține cât mai ridicat nivelul apei.

Lacul Mead este cel mai mare rezervor de apă din SUA format de barajul Hoover de pe râul Colorado. Acesta se retrage rapid din cauza schimbărilor climaterice. Imaginile din satelit ale NASA au dezvăluit impactul dramatic al secetei severe asupra lacului Mead. La 18 iulie lacul era plin în proporție de 27%, acesta fiind cel mai scăzut nivel din aprilie 1937, când a fost umplut pentru prima dată.

Lasă un răspuns