Alertă meteo! Revine canicula în România! Temperaturi de foc la început de august!

Cele mai noi date de la specialiştii ANM privind starea vremii în România. Vom avea parte de o nouă schimbare a vremii. Astăzi, 1 august, vor fi temperaturi în scădere, însă totul se va schimba radical începând chiar de mâine, 2 august, anunţă meteorologii.

Vreme în răcire în România luni, 1 august. Prognoza meteo ANM

Luni, 1 august, vremea continuă să se răcească în toată ţara, însă nu va fi ceva de durată, canicula urmând să se întoarcă în forţă de marţi.

Astfel, potrivit ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie), valorile termice vor continua să scadă luni, 1 augusti, în cea mai mare parte a ţării, iar vremea va deveni normală din punct de vedere termic.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a ţării. Acolo, în special în timpul zilei, pe alocuri se vor înregistra averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.

Luni, mercurul din termometre va indica între 21 şi 31 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 8 şi 20 de grade, cele mai scăzute valori fiind în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil şi în Capitală, cu înnorări temporare ziua, când vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de aproximativ 30 de grade Celsius, iar cea minimă avea valori cuprinse între 15-17 de grade.

Revine canicula în Romania de marţi! Temperaturile încep din nou să crească

Începând de marţi, 2 august, vremea se încălzeşte din nou şi va redeveni călduroasă în vestul, sudul şi sud-estul ţării, transmite ANM.

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza, când cu o probabilitate mai mare în centru, sud-est şi la munte, izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în est, sud-est şi pe crestele montane.

Mercurul din termometre va urca până la 24-33 de grade Celsius în timpul zilei, în timp ce temperaturile minime în general se vor situa între 10-20 de grade.

Lasă un răspuns