Simona Anghel şi Ansamblul ‘Ciobănaşul’ de la Corbi au cucerit Muntenegru

Comuna Corbi a fost binecuvântată de Dumnezeu nu numai cu nişte peisaje mirifice, fiind aşezată pe o adevăraăt gură de Rai ci şi cu oameni care simt şi trăiesc româneşte şi care respectă cu sfinţenie tradiţiile româneşti. Unul dintre aceşti oameni este şi Simona Anghel. Timp de mai bine de două decenii şi-a dedicat întreaga existenţă păstrării tradiţiilor , făcând din Ansamblul “Ciobănaşul” o adevărată comoară la nivel naţional şi chiar internaţional. Recent, profesoara Simona Anghel şi minunaţii dansatori ai Ansamblului “Ciobănaşul” au cucerit Balcanii cu dragostea pentru dansul popular românesc, pentru jocul nostru tradiţional. Ansamblul “Ciobănaşul” a adus la Corbi un prestigios trofeu, cucerind un concurs de talie internaţională care a a avut loc la Muntenegru. În perioada 17-23 iulie 2022, Ansamblul “Ciobănaşul” a participat la Folk Fest Muntenegro 2022. Argeşenii au concurat alături de ansambluri folclorice din Muntenegru, Bulgaria, Serbia. Dansul lor a cucerit inime publicului spectator, dar şi pe cele ale juraţilor, energia lor a fost una aproape contagioasă, nimeni neputând să stea jos la dansurile ta-lentaţilor argeşeni. În consecinţă, marele trofeu al festivalului a ajuns la Corbi, pe meleaguri binecuvântate de Dumnezeu cu oameni frumoşi şi îndrăgostiţi de patrie.

Ansamblul “Ciobănaşul” a dansat şi cântat româneşte în inima Balcanilor

Reprezentanţia oferită de dansatorii Ansamblului “Ciobănaşul” a fost de cea mai înaltă calitate. Cântecele interpetate de aceştia i-au ridicat în picioare pe cei prezenţi, iar dansurile transmise din strămoşi au oferit o energie care cu greu poate să fie descrisă în cuvinte. Efectiv, cu toţii au fost cuceriţi de talentul acestor oameni minunaţi, de dragostea lor pentru tradiţiile româneşti, dar şi de profesionalismul lor. Pentru că în afară de dragoste pentru ţară şi pentru meleagurile natale din comuna Corbi, aceşti danstori şi cântăreţi sunt profesionişti din toate punctele de vedere, în spatele succesului obţinut de aceştia fiind foarte multe ore de muncă.

Ilona Anghel, moment deosebit pe scena festivalului din Muntenegru

Un alt moment deosebit oferit de argeşeni pe scena Festivalului Internaţional din Muntenegru a avut-o în prim plan pe tânăra interpetă Ilona Anghel. Artista din comuna Corbi, fiica profesoarei Simona Anghel, a fost binecuvântată de Dumnezeu cu un glas divin. Glasul acesteia a ajuns în sufletele celor prezenţi la eveniment. Tânăra artistă nu excelează doar în muzică, acesta fiind şi studentă la Medicină. Imediat după aceasta, pe scena evenimentului din Bar a urcat  eleva artistei Valeria Arnăutu, Roxana Filip, o micuţă artistă care promite foarte multe lucruri frumoase în această lume fascinantă a muzicii populare.

Valeria Arnăutu a cântat în limba sârbă

Spectacolul oferit de artişti argeşeni a continuat cu un moment superb oferit de Liliana Savu Badea. Un alt moment cu adevărat de neuitat al serii a pus-o în evidenţă pe celebra artistă Valeria Arnăutu. Aceasta a intepretat o melodie în limba sârbă, ajungând astfel la inimile publicului spectator. Momentul oferit de aceasta a fost îndelung apaludat de cei prezenţi la evenimentul de înaltă ţinută din Muntenegru.

Sprijin din partea primăriţei Anca Baciu şi a familiei acesteia

Simona Anghel este cu adevărat un om deosebit. Aceasta este un cadru didactic respectat de toată comunitatea şi care a promovat de-a lungul anilor dragostea pentru cultură şi mai ales pentru tradiţiile româneşti. Succesul repurtat în inima Balcanilor nu ar fi fost însă posibil şi fără sprijinul unor oameni care iubesc la fel de intens toate tradiţiile şi dansurile româneşti. Ne referim la familia primăriţei Anca Baciu, inclusiv la fostul primar, tatăl acesteia, Virgil Baciu. Aceştia au asigurat costurile legate de deplasare, tocmai pentru ca în inima Balcanilor să fie cunoscut faptul că la Corbi se trăieşte, se respiră şi se simte româneşte până în măduva oaselor.

Advertisement

Lasă un răspuns